Вртић „Бубамара“ приредбом испратио 61 предшколарца у школске клупе

0
619

Васпитачи и запослени у јавној установи Дјечији центар „Бубамара“ данас су испратили нову генерацију предшколараца који ће на јесен своје школовање наставити у паљанским основним школама.

Директорица вртића Вања Југовић рекла је за „Паљанске новости“ да је предшколско образовање успјешно завршило 61 дијете, те изразила увјереност да ће малишани успјешно наставити образовање у школским клупама.

„И ове године смо успјели да се организујемо и ипак наше малишане предшколарце испратимо на посебан начин, направимо забаву и обиљежимо овај за њих значајан датум преласка из потпуно безбрижног дјетињства у дјетињство које ће бити испуњено обавезама. Ове године испраћамо три васпитне вртићке групе, надамо се да ће се врло добро снаћи у основној школи, за то смо се стварно својски трудили, са изузетним и квалитетним кадром. Ја се надам да ће наша дјеца и код учитеља бити успјешна“, навела је Југовићева.

Шеф кабинета начелника општине Пале Срђан Шекара рекао је да општинско руководство радује чињеница да ће на јесен основне школе уписати чак 200 малишана, те истакао да ће ове године бити ријешен и проблем недостатка слободног мјеста у вртићу изградњом новог објекта капацитета до 100 мјеста.

„Ријеч је о пројекту вриједности од 650.000 КМ, који ће Општина Пале реализовати у току ове године. То је сасвим нови објекат који ће се уклопити у постојећу цјелину површине 550 метара квадратних потпуно искористивог простора, који ће бити топлим ходником повезан са постојећим објектом. Општина Пале жели да на тај начин изађе у сусрет потреби запослених родитеља, којима је неопходно да смјесте дијете у вртић“, истакао је Шекара.

Вртић „Бубамара“ ове године уписао је 72 дјеце од укупно пријављених 127. Према ријечима директорице Вање Југовић, сва дјеца која нису уписана у овоме уписном року, биће примљена након изградње новог објекта.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here