Возачи да не путују у најтоплијем дијелу дана

0
486

Ауто-мото савез Републике Српске савјетује возачима да због високе температуре ваздуха не путују у најтоплијем дијелу дана већ да на пут крећу у раним јутарњим или касним послијподневним часовима.

Саобраћај се јутрос одвија несметано, а у Федерацији БиХ је због вјерског празника Курбан-бајрама до поноћи забрањен превоз експлозивних материја.

Измјене у реду вожње актуелне су на путним правцима Љубиње-Требиње, Црна Ријека-Бјелајце, Тедин Хан-Криж /граница са ФБиХ/, на подручју Шамца, гдје се у Тишини гради пјешачка стаза, Брчког у којем се у насељу Илићка гради кружни ток, те на подручју Бањалуке, Добоја, Власенице, Приједора, Брода, Котор Вароша, на путевима Дрињача-Милићи-Власеница, Крупац-Богатићи, у општинама Источна Илиџа и Трново, те Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина и Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због клизишта, једном траком, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака. У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде.

У ФБиХ радови се изводе у тунелима Винац /Јајце-Доњи Вакуф/ и Јасен /Прозор-Јабланица/, а у функцији су алтернативни правци.

Актуелне су и санације мостова у мјесту Семизовац на дионици Сарајево-Тузла преко ријеке Љубине, у насељу Рељево на магистралном путу Јошаница-Рајловац, као и преко ријеке Дрине у Горажду.

И даље су актуелни радови у тунелу код Зеница због чега су на снази измјене у одвијању саобраћаја.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here