Воји Брајовићу награда „Павле Вуисић“ за изузетан допринос умјетности

0
585
Драмском умјетнику Воји Брајовићу уручена је награда „Павле Вуисић“ за изузетан допринос умјетности у домаћем играном филму.

 

Брајовићу је награда уручена синоћ у оквиру програма фестивала „Филмски сусрети“ у Нишу.

– Када човек добије неку награду као „Златну палму“, „Пулску арену“, „Оскара“, онда не може да прича о томе, али када добије „Павла Вуисића“ онда је то огромна част. Многи не знају каква је то чудесна личност била, каква интелектуална громада… Хвала свима – рекао је Брајовић.

Њему је награда уручена у биоскопу „Синеплекс“ у Нишу гдје се из Тврђаве преселио традиционални фестивал због епидемије короне.

Брајовић је од 1971. године до данас снимио око 130 филмова, а позоришне улоге се не дају тако лако избројати.

Он је стални члан Југословенског драмског позоришта од 1969. године у коме за 40 година остварио готово 50 улога, пренијели су београдски медији.

Паралелно са тим је као гост играо, а и данас наступа на сценама других позоришта, као што су „Звездара театар“, „Атеље 212“, „Београдско драмско позориште“, „Српско народно позориште“ из Новог Сада, „Црногорско народно позориште“ из Подгорице, „Град театар“ Будва и друга.

Популарни Тихи из „Отписаних“ добитник је великог броја награда које у старој Југославији и сада Србији глумац може да добије. Међу њима су „Добричин прстен“, „Октобарска награда града Београда“, „Зоранов брк“ и друге.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here