Влада Српске: Обезбијеђен приправнички стаж за 34 студента генерације

0
547

Влада Републике Српске усвојила је данас, на 83. сједници у Бањалуци, Информацију о стручном оспособљавању најбољих студената Републике Српске, којом је предвиђено да с еомогући стручно оспособљавање 34 студента генерације са двије јавне високошколске установе у Срепској, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

У саопштењу се наводи да ће приправнички стаж бити обезбијеђен за 17 студената генерације Универзитета у Источном Сарајеву и 17 студената генерације Универзитета у Бањалуци.

„Имајући у виду опредјељење за унапређењем рада републичке управе, као и задржавање најбољих студената, Влада Републике Српске ће и ове године омогућити стручно оспособљавање у републичким органима управе за студенте генерације. Пројекат запошљавања најбољих студената, који се реализује од прошле године, показао је одличне резултате и многи од студената су завршили приправнички стаж у органима јавне управе и стекли неопходно радно искуство које им је потребно за запослење“, наводи се у саопштењу.

Влада је задужила све републичке органе управе, јавна предузећа и јавне установе да, у складу са својим дјелатностима и потребним стручним кадром, обезбиједе стручно оспособљавање најбољим студентима јавних универзитета академске 2018/2019 године, који до дана доношења овог закључка нису засновали радни однос.

Такође, задужују се републички органи управе, јавна предузећа и јавне установе да о реализацији овог закључка извијесте Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here