Вишковић у Палама: У наредном периоду улагање десетина милиона КМ

0
409

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић најавио је у наредном периоду на подручју општине Пале инвестиције од неколико десетина милиона КМ.

Вишковић је, честитајући Дан и крсну славу Пала – Велику Госпојину начелнику општине Бошку Југовићу, општинском руководству и свим грађанима, истакао да су Пале од центра из којег се војевало, бранила и стварала Реприблика Српска, постале пожељан студентски град у који се долази.

“Само они који знају како су Пале изгледале прије тих дешавања и како данас изгледају, могу да примијете велику разлику”, изјавио је новинарима Вишковић, који присуствује обиљежаву Дана и крсне славе Пала.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске је, као и свим локалним заједницама широм Српске, посвећивала пажњу Палама и скупа са њеним властима градила и улагала у значајне инвестиционе пројекте.

“То ћемо радити и у наредном периоду. То је неколико десетина милиона КМ који се планирају у наредном периоду инвестирати у нове пројекте на овом простору. Начелник је већ поменуо Факултет за физичку културу, који се гради”, навео је Вишковић.

Вишковић је рекао да је у току тендерска процедура, те да се чека потписивање уговора са извођачима за градњу објекта Полицијске управе на Палама, као и да се очекује идејни пројекат и одређивање трасе којом би се кретала гондола од Пала према Јахорини.

Он је напоменуо да је прије два дана у Источном Сарајеву одржана презентација плана гасификације источног дијела Српске, која је обухватила и Пале.

“Видим да је то у јавности или код ових `што нас превише воле` на неки начин окарактерисано као још једно обећање. Обећања су оно што је наша визија и што желимо да радимо и ми ћемо то радити. То су све велики пројекти и ниједан се не реализује преко ноћи, већ тражи вријеме и процедуре. Ако немате обећања онда се требамо задовољити оним што имамо и да наредне дане и мјесеце чекамо неко боље вријеме”, истакао је Вишковић.

Указавши да глобална ситуација није посебно оптимистична, Вишковић је рекао да је Република Српска показала и доказала да се успјешно може носити у кризним ситуацијама.

“Ми смо радили, а имамо и визије да радимо и у будућем периоду”, поручио премијер Републике Српске.

Претходно је Вишковић, који је и кум славе, у храму Успења Пресвете Богородице присуствовао литургији, полагању вијенаца на Централном спомен-обиљежју погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату, као и литији која је прошла улицама Пала.

Обиљежавању Дана и крсне славе Пала присуствују руководство општине, града Источно Сарајево, представници Универзитета у Источном Сарајеву, Полицијске управе Источно Сарајево, представници Борачке организације Пала, директори јавних и приватних предузећа, те бројни грађани.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here