Вишковић: По 200.000 КМ за бањско лијечење пензионера и борачких категорија

0
493

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да ће Влада у овој години реализовати програм бањског лијечења борачких категорија и пензионера, вриједности од по 200.000 КМ.

– Ова средства су предвиђена ребалансом буџета, а бањско лијечење је програм који смо договорили са Борачком организацијом Републике Српске и Удружењем пензионера и биће реализован у току ове године – истакао је Вишковић у изјави за Срну.

Изразивши наду да ће се епидемиолошка ситуација у вези са вирусом корона смирити у догледно вријеме, Вишковић је рекао да је циљ да се бањско лијечење омогући особама које имају здравствене проблеме и најнижа примања.

– Влада је овим мјерама жељела да споји и угодно и корисно, јер ће се на овај начин помоћи и сектору туризма који, у економском смислу трпи највећу штету због пандемије, а првенствено популацији којој је бањско лијечење најпотребније. И пензионери и борачке категорије ће истовремено моћи да користе и туристичке ваучери што ће им омогућити дужи боравак уз мање трошкове – појаснио је предсједник Владе Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here