Вишковић оштро одговорио Вукановићу: Ако сам се окористио о муку овог народа, спреман сам да то дам за лијечење моје породице

0
723

И посебна сједница Народне скупштине Реублике Српске почела је бурно и то оштрим критикама посланика СДС-а Небојше Вукановића, те расправама опозиционара и премијера Радована Вишковића.

С обзиром на другачији начин рада Скупштине, прилагођен овој ситуацији, посланици су расправљали нешто другачијим, раније договореним редоследом.

Вукановић ће први јавио за криви навод, те оштро критиковао премјера Радована Вишковића, говорећи да Република Српска није спремно дочала епидемију, помињући милионске трошкове и јавне набавке.

– Нисте били су стању да обезбиједите одржавање сједнице у Народној скупшти Републике Српске, ја се у згради Владе непријатно осјећам. За шта је Влада РС били спремна? За пљачку? Како вас није срамота – упитао је Вукановћ између осталог, критикујућу потезе Владе Републике Српске.

Премијер Вишковић одговорио је Вукановићу, напомињући да ће и осталим посланицима одговорити на сва питања.

– Лако је бити генерал послије битке. Требало се 10. марта ставити у наше улоге па виђети како се треба поставити. Како је било нама гледати вијести у којима има много умрлих и обољелих у мого већим и јачим економијама. Знам кроз шта пролазе грађани и не би волио да се то понови – рекао је Вишковћ, додајући да појединци могу да мисле шта хоће, али да је Република Српска добила многе похвале и да је он као човјек и премијер поносан.

Мобилна болница

Одговарајући на оптужбе за криминал и јавне набавке око покретне болнице, Вишковић јер рекао да у Српској нема афера попут оне са респираторима.

– Те респираторе смо имали у понуди прије ФБиХ, али нисмо узели. Не јер је премијер паметан, већ јер смо имали стручњака који је рекао да те машине не одговарају. Нисмо узели, неко је други узео, али то је њихово право. Када је у питању покретна болница, рекао је да је оно што се сада види јесте шатор, али да то још није готово. Ако сам се окористио о муку овог народа, спреман сам да то дам за лијечење моје породице – рекао је Вишковић, додајући да је спреман да се појави пред било којим истражним органом.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here