Вишковић: Нема пооштравања препоручених мјера заштите за празнике

0
392
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да Републички штаб за ванредне ситуације неће пооштравати препоручене епидемиолошке мјере током предстојећих празника, наводећи да тренутна ситуација у вези са пандемијом вируса корона није алармантна.

 

“И данас на сједници Владе разговарали смо о епидемиолошкој ситуацији и закључено је да она тренутно, према досадашњим подацима, није алармантна и не захтјева пооштравање мјера. Оне су сасвим јасне, а наши инспекцијски органи вршиће појачане контроле за вријеме празника”, истакао је премијер Српске.

Он је рекао да се највећи број грађана понаша у складу са препорученим епидемиолошким мјерама и изразио посебну захвалност за њихово одговорно понашање.

“Увијек има и један дио неодговорних које морамо санкционисати да би заштитили одговорне, наш здравствени систем и економију. Још једном позивам грађане да сви заједно поштујемо препоручене мјере како би ова епидемија била што прије иза нас и да штитимо себе и своје најближе”, нагласио је Вишковић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here