Вишковић најавио изградњу још једног вртића у Палама

0
243

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је данас да ће у Палама, уз заједничке напоре Владе Српске и општине, бити изграђен још један вртић који ће моћи да прими више од стотину дјеце.
Вишковић је појаснио да ће се у овој години кренути са јавном набавком како би изградња почела на прољеће.

“Kапацитети који се буду градили сигурно ће прећи цифру од 100 дјеце која сада чекају на садржаје. Пројектоваћемо капацитете који ће бити знатно већи од 100 мјеста за неко будуће вријеме”, изјавио је Вишковић у Палама гдје је присуствовао обиљежавању Дана и крсне славе општине Пале Успења Пресвете Богородице.

Према његовим ријечима, вртић “Бубамара” је суочен са проблемом када је ријеч о дјеци најмлађег узраста јер је ту закон ригорозан и стиктно наводи колико једна група може да прими малишана.

“Имамо тај проблем, али ми је и драго због тога. То значи да на Палама има дјеце која су наша будућности и да ћемо, рјешавајући тај проблем, удовољити свима”, истакао је Вишковић, који је, како каже, сигуран да Пале имају будућност у сваком погледу.

Он је навео да ће у Основној школи у Мокром бити адаптиране просторије за 30 дјеце предшколског узраста, која неће морати да долазе у објекат вртића “Бубамара” на Палама.

Премијер је најавио да ће од 1. септембра у Дому здравља Пале током пет радних дана бити и педијатар, чиме ће бити ријешен и тај проблем, а на задовољство родитеља више од 2.000 дјеце у овој локалној заједници.

“Родитељи и дјеца траже рјешавање тог проблема, тако да сам се лично укључио”, поручио је Вишковић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here