Вишковић: Гнусне лажи да имам имовину на Јахорини

0
190

Мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да не посједује било какву имовину на Јахорини, те позвао све истражне органе у БиХ и Српској да испитају наводе у којима се он оптужује за такво нешто.

– Позивам полицију, правосуђе и друге органе, да све те наводе испитају јер је ријеч о гнусној лажи усмјереној ка мени и мојој породици. Све те оптужбе нису тачне и немају везе са животом. Ја не посједујем имовину на Јахорини, ниједан метар квадратни, никакву викендицу или апартман. То нема ни моја најближа, ни шира породица – рекао је Вишковић одговарајући у Народној скупштини на оптужбе посланика листе „За правду и ред“ Небојше Вукановића.

Вишковић је рекао да га стално покушавају оптужити да посједује различиту имовину, хотеле и апартмане, те оне који шире такве неистине позвао да престану да замајавају грађане.

– Не знам шта више имам. Одведите ме да видим гдје је то моје – рекао је Вишковић.

У Народној скупштини Републике Српске почела је посланичка расправа на посебној сједници о избору нове владе Српске, а на којој је мандатар Радован Вишковић изнио свој експозе и приједлоге за будуће министре.

За министра финансија Републике Српске предложена је Зора Видовић /СНСД/, министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Бојан Випотник /Уједињена Српска/, за министра саобраћаја и веза Недељко Чубриловић /ДЕМОС/, министра правде Милош Букејловић /СНСД/, а министра унутрашњих послова Синиша Каран /СНСД/.

Приједлог за министра здравља и социјалне заштите Српске је Ален Шеранић /СНСД/, министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Жељко Будимир /СНСД/, министра за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић /СНСД/, а министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић /СНСД/.

Министар енергетике и рударства требало би да буде Петар Ђокић /СП/, министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић /НПС/, а министар рада и борачко-инвалидске заштите Драгослав Кабић /СНСД/.

За министра породице омладине и спорта предложен је Дадо Доган /СП/, министра привреде и предузетништва Војин Митровић /СНСД/, министра просвјете и културе Жељка Стојичић /СНСД/, а министра трговине и туризма Севлид Хуртић /Покрет за државу/.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here