Виши привредни суд у Бањалуци одбио жалбу града Источно Сарајево и градске туристичке организације

1
536

Рјешењем Вишег привредног суда у Бањалуци од 28. јануара, одбијена је жалба Града Источно Сарајево и градске туристичке организације на Одлуку о оснивању Туристичке организације општине Пале, чиме је потврђена легитимност оснивања и дјеловања општинске туристичке организације, речено је данас на конференцији за новинаре начелника општине Пале Бошка Југовића и директора ТООП Драгана Јакића.

Начелник Југовић рекао је да ово рјешење о легитимности паљанске ТО служи на понос свих грађана наше општине, који ће имати највећу корист од формирања ТО, али да остаје нејасно зашто некоме смета добробит Паљана.

„С обзиром на жалбе, видимо да иза тога стоји и Туристичка организација града и сам Град Источно Сарајево, нажалост, јер се прије свега ради о добробити становника општине Пале. Драго ми је да је Суд правилно процијенио одлуку и ја користим прилику да честитам свим грађанима Пала на формирању ове веома значајне јавне установе, која није установа ни начелника ни општинске управе, већ свих становника општине Пале. Желим директору Јакићу успјешан рад и честитам му“, истакао је Југовић, подсјетивши да општина Пале посједује 90 одсто туристичких потенцијала Града Источно Сарајево, те да Туристичку организацију општине Пале очекује много посла на промоцији Пала.

Директор Туристичке организације општине Пале Драган Јакић изразио је задовољство одлуком Вишег привредног суда, те истакао да је паљанска туристичка организација, за све вријеме трајања судског процеса, поштовала одлуке суда и није излазила из правних оквира.

„Све вријеме смо позивали градску туристичку организацију на сарадњу, а ево и овим путем, поново их позивам да заједнички радимо на промоцији општине Пале, Града Источно Сарајево и Републике Српске. Све вријеме док је трајао поступак, а био је то заиста дуг период, ми смо једним дијелом били спријечени да обављамо наше активности. Ипак, успјели смо да радимо и организујемо манифестације попут „Сњежне чаролије“, гдје смо продали близу четири хиљаде улазница и сав приход биће усмјерен у хуманитарне сврхе, као што смо и најављивали, а видјећемо коме су најпотребнија та средства. Имали смо учестале састанке са удружењем хотелијера и ОЦ „Јахорина“, гдје смо тражили моделе како да на најбољи начин представимо туристичку дестинацију Јахорину, која се највећим дијелом налази у општини Пале, тако да ћемо већ у марту, путем наше амбасаде у Румунији, организовати једну студијску групу тур-оператера и новинара, јер се заиста показало као потреба да се отварају нова тржишта за Јахорину“, рекао је Јакић.

Он је подсјетио да је Општина Пале, поред Града Требиња, једина из Републике Српске добила пројекат Уједињених нација, који ће бесплатно израдити Стратегију плана и промоције развоја туризма на подручју Пала, те најавио бројне активности на промоцији општине, почевши са Међународним сајмом туризма у Београду, који ће бити одржан од 21. до 24. фебруара.

Подсјећамо, првостепени орган, Привредни суд у ИС, 20. новембвра донио је Одлуку о формирању Туристичке организације општине Пале, након чега је услиједила жалба Града Источно Сарајево и градске ТО Вишем привредном суду у Бањалуци, који је Рјешењем из 28. јануара одбио жалбу и потврдио легитимност скупштинске одлуке из 30. маја о оснивању Туристичке организације општине Пале.

1 КОМЕНТАР

  1. Palama je razvojna šansa u razvoju turizma tako da je bilo potpuno nelogično spračavanje ragistracije opštinske turističke organizacije. Čestitam i sretan rad u narednom periodu!

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

3 + 6 =