Више од 200 такмичара на „Јахорина ултра трејлу“

0
619

Међународна трка „Јахорина ултра трејл“ окупила је данас 225 такмичара у четири различите дужине, а побједници на стази од 88 километра били су Невен Цицовић и Јелена Филиповић.

На 49 километара најбржи је био Марко Козул, а у женској категорији Лана Остојић.

Милош Милосављевић и Снежана Ђурић најбољи су били на 23 километра, док су на 14 километара најбржи Снежан Обрадовић и Невена Јовановић.

Наградни фонд за најспретније и најбрже ове године је 5.000 КМ, док су се за остале награде побринули спонзори такмичења.

Организатора трке је Олимпијски центар „Јахорина“ одакле су истакли да током организације поштовали све мјере које је Влада Српске преписала да би се заштитили од ширења пандемије вируса корона.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је новинарима да су такмичари имали прилику да се опробају у четири трке различите дужине – ултра, макси, миди и мини трејл.

Он је навео да је и сам био учесник трке на 23 километра, па је одлучио да своју медаљу поклони директору Даун синдром центра Бањалука Зорану Јелићу, јер су му они били мотив за трчање.

Љевнаић је захвалио амбасадору трке Јовици Спајићу што је дошао на планину, одржао предавање такмичарима и подијелио своја искуства, те честитао свим запосленима у Олимпијском центру који су учествовали у организацији.

Љевнаић је рекао да су се трудили да стазе буду што боље маркиране и да трка буде безбједнија, као и да је, будући да први пут организују, дежурао Хеликоптерски сервис Републике Српске, али и екипе цивилне заштите и санитет.

Најпознатији свјетски тркач и амбасадор овогодишњег такмичења Јовица Спајића рекао је да је организација била одлична, стазе изазовне и да је све протекло у најбољем реду.

– Надам се да ће сљедеће године бити још већи број такмичара како би показали цијелом свијету шта све Јахорина нуди – истакао је Спајић.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек захвалио је свим учесницима и амбасадору трке Спајићу, те поручио да је ово данас само почетак будући да од 1. септембра креће „Трка кроз Србију“ и са Јахорине, тако да постају регионалан центар не само туризма него и спортских догађаја.

Он сматра да Јахорина постаје мјесто добрих спортских догађаја, те је подсјетио на недавну посјету олимијској љепотици најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића.

Он је додао, упркос епидемији вируса корона, остварују планове и крећу са инвестицијама заједно са Владом Републике Српске, тако да ће у понедјељак, 27. јула предати завршни рачун гдје су за првих шест мјесеци пословали са три милиона КМ добити.

– Једни смо од ријетких предузећа која се могу похвали тим резултатом у вријеме вируса корона, поготово што послујемо у области туризма који је највише погођен од свих грана привреде – истакао је Елек.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here