Вирусом корона заражено још 130 људи у Српској, три пацијента преминула

0
510

Зараза вирусом корона у протекла 24 часа потврђена је код још 130 људи у Републици Српској, а у том су периоду Институту за јавно здравство Републике Српске пријављене три смрти пацијената који су били заражени вирусом.

Ради се о мушкарцу средње животне доби из Лопара, мушкарцу старије животне доби из Рудог и мушкарцу старије животне доби из Зворника.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске, Општој болници „Свети Врачеви“ Бијељина и Универзитетској болници Фоча, обављено је тестирање 663 лабораторијска узорка.

Инфекција је потврђена код 23 особе из Бањалуке, 19 из Бијељине, девет из Требиња, седам из Лакташа, те код по пет особа из Зворника, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Фоче и Рогатице, по четири из Градишке и Хан Пијеска, по три из Вишеграда, Гацка, Источне Илиџе, Пала, Прњавора и Шамца, по двије из Модриче, Мркоњић Града, Српца, Теслића, Рибника, Рудог и Челинца и код по једне особа из Билеће, Дервенте, Козарске Дубице, Котор Вароша, Приједора, Сребренице и Шипова.

Ради се о 59 мушкараца и 71 жени, од којих је 22 млађе, 91 средње и 17 особа старије животне доби.

У Општој болници и Бијељини, лабораторијски је потврђена инфекција вирусом и код једне особе из дистрикта Брчко.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.299 случајева вируса корона, а преминуло је 155 особа, док се опоравило укупно 2.074.

На Ковид-19 тестирано је укупно 47.439 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 244 – у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 50, а у општим болницама 194.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.155 особа, а надзор је завршен код 42.435 особа.

Требињски Штаб за ванредне ситуације саопштио је да су, од девет новозаражених, три особе су контакти раније обољелих. У Требињу су тренутно 53 активна случаја вируса корона, а од почетка епидемије забиљежен је 121 позитиван случај.

На ковид одјељењу требињске Болнице лијече се 23 лица, а 15 њих су старији од 50 година.

О укупног броја лица на лијечењу, пет је на кисоничкој терапији, а троје чека резултате теста.

Вирус корона у Гацку потврђен је код двије старије жене и мушкарца средње животне доби, рекао је Срни љекар Дома здравља Срђан Кравић.
Кравић је навео да су новообољели упућени у кућну изолацију и да су под здравственим надзором.

Он је додао да још нису утврђени контакти троје новообољелих.

Портал наводи да се возач оглушио на неколико наредби полицијских службеника те се дао у бијег, а све је завршено саобраћајном несрећом у центру града.

-Млађа женска особа у Билећи обољела је од вируса корона у протекла 24 часа, – саопштио је општински Штаб за ванредне ситуације.
Из Штаба су навели да је ово лице хоспитализовано.

На подручју Билеће вирусом је активано заражено пет лица.

– Жена и мушкарац са подручја општине Прњавор новообољели су од вируса корона, а треће лице већ је регистровано и за њега је поновним тестирањем утврђен позитиван налаз – саопштио је општински Штаб за ванредне ситуације.
Једно новозаражено лице хоспитализовано је на Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци, а друго се налази у кућној изолацији.

Под здравственим надзором на подручју општине Прњавор тренутно је 146 лица.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here