Видовић: Буџет ликвидан, у току израда за наредну годину

0
617
Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је да је ситуација са буџетом Републике добра, односно да је он ликвидан и да је у току израда буџета за наредну годину.

 

“Не очекујемо проблеме до краја године, ребалансом смо се обезбиједили и тих параметара се држмо”, истакла је Видовићева и најавила још један ребаланс до краја године.

Видовићева је нагласила да је евидентан пад прихода, индиректних за десет одсто, а директних за три одсто.

Она је навела да до сада пад прихода износи 187 милиона КМ, а очекује да до краја године буде око 200 милиона.

С обзиром на пандемију вируса корона, Видовићева је задовољна са приходима, иако је ситуација доста коштала и до сада је из буџета издвојено 210,8 КМ за помоћи здравству, општинама, привреди…

“Задовољна сам, први смо у региону почели са мјерама и за мене је најзначајнији податак да није смањен број радника и да обезбиједимо здравствену сигурност за људе. Мислим да смо у томе успјели, обезбиједили смо здравству значајна средства, као и да не смањимо број радника. Због тога имамо само пад директних прихода за три одсто”, рекла је Видовићева за АТВ.

Она је додала како треба да се реализује помоћ да се исплати превозницима, као и да се прате захтјеви, те напоменула како су се борили да пад запослености не буде драстичан.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here