Већ од овог мјесеца исплата борачког додатка за незапослене борце

0
549

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би од овог мјесеца могла да почне исплата мјесечног борачког додатка за незапослене демобилисане борце Војске Републике Српске од прве до пете категорије који се налазе на евиденцији Завода за запошљавање.

Одговарајући на питања посланика на сједници Народне скупштине Републике Српске, Вишковић је прецизирао да ће исплата мјесечног борачког додатка почети чим Борачка организација Републике Српске достави Влади списак незапослених демобилисаних бораца.

Он је најавио доношење измјена Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, јер, како је навео, ово питање мора бити регулисано кроз закон.

Вишковић је подсјетио да је на недавном састанку са представницима БОРС-а договорено да за незапослене демобилисане борце Војске Републике Српске од прве до пете категорије буде обезбјеђен мјесечни борачки додатак, који на годишњем нивоу износи око 6,1 милион КМ.

Он је навео да се на евиденцији Завода за запошљавање налази 7.900 незаспослених демобилисаних бораца, те да има и око 19.000 незапослених демобилисаних бораца који нису пријављени на Заводу.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here