Утврдиће се да ли има заражених лица која се шетају и иду на посао

0
687

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Пале Бошко Југовић изјавио је Срни да нема сазнања да на подручју ове локалне заједнице постоје лица која су заражена вирусом корона а слободно се шетају улицама, иду на посао и обављају свакодневне послове, али да ће контактирати полицију да утврди истинитост тих навода.
Југовић је нагласио да Општински штаб за ванредне ситуације Пале у овом тренутку нема сазнања да постоје такви случајеви, додавши да грађани спекулишу таквим информацијама.

„Ми ћемо интензивирати улогу инспекције која треба брже да доставља рјешења о надзору лица, како би комунална полиција вршила контролу истих у процесу самоизолације“, истакао је Југовић, који је начелник општине Пале.

Он је рекао да ће, с обзиром на чињеницу да постоје спекулације да се лица са симптомима заразе вируса корона слободно крећу, а нису се пријавила породичном љекару и надлежној служби Дома здравља Пале, контактирати и полицију да испита има ли таквих случајева и опративним радом утврди истинитост о тим лицима.

Југовић је појаснио да се нису одлучили на јавно објављивање имена заражених вирусом корона због заштите личних података, али да ће на наредном састанку општинског Штаба за ванредне ситуације видјети да ли могу уз помоћ Комуналне полиције и полиције Источно Сарајево држати те људе у самоизолацији.

„Уколико буде таквих случајева који не поштују самоизолацији и шетају се улицама Пала, иду на посао, можемо се одлучити и на корак објављивања њихових имена, како би постали свјесни ситуције и опасности ширења вируса корона“, поручио је Југовић.

Он је поново апеловао на становнике Пала да појачају самодисциплину, поведу рачуна о контактима, спроведу све мјере заштите, физичке дистанца, те да избјегавају масовна окупљања.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here