Успјешна љетна сезона у Ски-центру „Равна Планина“

0
586

Ски-центар „Равна планина“ на Палама овог љета посјећена је дестинација, упркос појави епидемије вируса корона и бројним ограничењима у сектору туризма, рекла је Срни портпарол овог центра Ана Радојковић.
Радојковићева је рекла да Ски-центар биљежи велики број посјета туриста, нарочито у дане викенда од којих су неколико посљедњих најпосјећенији још од почетка рада центра ван зимске сезоне.

„Многи грађани су се ове године окренули домаћим туристичким одредиштима, па су умјесто мора изабрали купање на вјештачком језеру на излазној станици гондоле, које је уједно и једино отворено, уређено купалиште у овој регији“, навела је Радојковићева и додала да је примјетан и пораст броја туриста из Србије који су одлучили да љетни годишњи одмор ипак проведу на планини.

Радојковићева је рекла да су, осим постојећих садржаја од зип лајна, педалина, ходања по води у великим лоптама, бициклизма, уведене и додатне атракције попут вожње туристичким возићем око језера дужине три километра кроз предивне шумске предјеле.

„Ту је и вожња гуменим чамцем, кајаком на језеру, као и уређен простор за камповање. На врху се налази и угоститељски објекат одакле посјетиоци могу уживати у предивном погледу, као и разноврсна гастрономска понуда. Све што радимо је с циљем да обогатимо боравак на планини, јер је то излетиште које функционише током цијеле године“, истакла је Радојковићева.

Према њеним ријечима, у Ски-центру „Равна планина“ у току су бројни пројекти, а на полазној станици гондоле „Јахорина експрес“ започета је изградња хотелско-апартманског насеља које ће се простирати на површини од 25.000 метара квадратних.

Радојковићева је навела да је Ски-центар „Равна планина“ препознат као значајан фактор развоја зимског, али и љетног туризма са све већим бројем домаћих и страних туриста, а једина мана у досадашњној понуди био је недостатак смјештајних капацитета, што ће се ускоро и промијенити.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here