Uskoro spomen obilježje u Mokrom

0
553

U Mokrom bi uskoro trebalo da bude izgrađen spomenik za oko 70 poginulih srpskih borca u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, najavio je predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina.

Parađina je objasnio da bi naredne sedmice trebalo da bude poznat tačan spisak boraca čija će imena biti uklesana na spomen-obilježje.

On je naveo da će spomen-obilježje biti izgrađeno pored spomenika žrtvama fašističkog terora, iznad Osnovne škole “Mokro“”.

On je istakao da su dobili pismenu saglasnost od SUBNOR-a da pored spomenika borcima Narodnooslobodilačke borbe u Mokrom može biti izgrađen i spomenik palim borcima.

“Logike ima, jer je to spomenik Srbima iz nekih prošlih vremena koji su se borili za slobodu srpskog naroda na ovim prostorima i kada to posmatramo to su preci nečijih očeva, stričeva…”, smatra Parađina.

Parađina je naveo da su izrađeni maketa i projekat za spomenik, a da nadležni opštinski organ treba da pripremi određenu dokumentaciju.

Prema njegovim riječima, nadležna komisija opštinske boračke organizacije sprovešće proceduru za najpovoljniju ponudu da bi što prije krenuli u realizaciju tog projekta.

“Planiranom dinamikom pokušaćemo da to obilježje završimo krajem septembra”, kaže Parađina.

Parađina je istakao da na ovaj način ne dozvoljavaju da se zaborave učesnici istorije i branioci svoga naroda.

“Prethodnih godina intenzivno smo radili na rekonstrukciji i dogradnji novih sadražaja na centralnom spomeniku na Palama gdje je oko 90 odsto projekta realizovano”, kaže Parađina.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here