Ускоро почиње изградња новог објекта Полицијске управе

0
655

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је данас да ће ускоро почети припремни радови за иградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево, а комплетан објекат требало би да буде завршен наредне године.
Након састанка са руководством Полицијске управе Источно Сарајево, које је предводио начелник Бранимир Шеховац, Југовић је рекао новинарима да је разговарано о изради пројектне документације за изградњу новог објекта Полицијске управе Источно Сарајево који ће бити на Палама, као и безбједносној ситуацију на подручју ове локалне заједнице.

„Задовољни смо стањем безједности на подручју наше општине, посебно у вријеме епидемије вируса корона. Сви заједно учествовали смо у одређеним активности како би сачували здравље наших сугађана и спријечили ширење заразе“, истакао је Југовић.

Он је додао да је стање безједности уопштено гледајући добро, осим спорадичних појава нарушавања јавног реда и мира, којих увијек има, али да то није у мјери да изазове забринутост грађана и било какву опасност по њихову сигурност.

Начелник општине Пале подсјетио је да је ова локална заједница у претходној години пружала подршку Полицијској управи Источно Сарајево кроз финансирање видео-надзора захваљујући којем је знатно побољшана општа слика безбједности.

Југовић је захвалио руководству и припадницима Полицијске управе Источно Сарајево на свему што чине за безбједност свих становника Пала и града Источно Сарајево, нагласивши да ће сарадња са локалном заједницом у будућем периоду бити још боља.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац изразио је задовољство да ускоро почињу радови на изградњи нове зграде ове управе.

„Радује ме што ће се кренути у реализацију овог пројекта о којем се говори претходних 20 година. Коначно смо дочекали да се та идеја и реализује“, нагласио је Шеховац.

Он је рекао да ће изградњном новог објекта, услови рада полицијских службеника бити много бољи и достојнији послу који обављају.

Шеховац је навео да су данас начелнику Југовићу презентовали стање безбједности на подручју општине али и територији коју покрива ова управе.

„На прошлом састанку смо договорили да ћемо заједно унаприједити стање безбједности и то се показало одлично кроз реализацију пројекта видео-надзора који даје резултате. То је био заједнички пројекат Управе и локалних заједница у саставу града Источно Сарајеву“, подсјетио је Шеховац.

Он је нагласио да је сарадња са локалном заједницом Пале изузетно добра, на високом нивоу и да константно размјењују разне потребне информације.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here