Ускоро „Фејсбук“ апликација за упознавање

0
134

Прва страница за онлајн дејтинг у свијету Match.com појавила се још давне 1995. године, популарни „Tinder“ лансиран је 2012. године, а постоји податак да је данас сваки трећи брак почео упознавањем онлајн.

И „Фејсбук“ од прошле седмице има своју „удварачку“ опцију. Наиме, лансирана је нова услуга названа „Facebook Dating“, која је представљена прошле године на „Фејсбук“ Ф8 конференцији.

Од тада је тестирана у Колумбији, а од прошле седмице је доступна у САД и још 19 земаља. У Европи „љубав преко Фејса“ можемо тражити тек од почетка 2020. године.

„Facebook Dating“ је опција која ће заправо створити нову мрежу унутар „Фејсбука“, то јест сви који одлуче да пронађу „оног правог“ преко новоотворене услуге на „Фејсбуку“ имаће засебан профил, што значи да се њихове активности неће појавити на страницама њихових пријатеља с регуларног профила.

Све активности остају у „Facebook Dating“ табу и неће бити подијељене с остатком друштвене мреже. Једино ако одаберете своје „тајне симпатије“ („Secret Crush“ опција) међу својим пријатељима. Ако је неко од тих пријатеља направио исто и тајне се симпатије поклопе, стиже им нотификација. „Facebook Dating“ заправо изгледа попут већине апликација за проналазак партнера које су већ доступне, попут „Tindera“, „Badooa“ или „OkCupida“.

Ако направите профил за онлајн удварање, идентификујете се полом, одаберете кога желите да упознате и одаберете град у којем сте тренутно, како би систем могао лакше да предложи слободне особе у близини, „Фејсбук“ ће вам предложити и кориснике за дејтинг на основу ваших интересовања, локације и других података које та друштвена мрежа већ зна о вама.

То знање једна је од многих предности коју „Фејсбук“ има над конкуренцијом.

Безбједност и заштита података, тврде из „Фејсбука“, за њих ће бити апсолутни приоритет код тог производа. С обзиром на разне скандале у вези са подацима који потресају ту друштвену мрежу посљедњих година, бројни корисници и стручњаци су скептични у вези с њиховим тврдњама.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

10 − 2 =