Уручене награде побједницима 21. Конференције беба у Палама

0
789

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, начелник општине Пале Бошко Југовић и в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Игор Иконић посјетили су побједнике 21. Конференције беба, те им уручили вриједне робне награде.

Ове године, побједник и предсједник Конференције је намлађа пријављена беба – Алекса Короман, који има само 17 дана, први потпредсједници су најстарије пријављене бебе Ивана Самарџић и Марија Јанковић, које су рођене истога дана 2018. године, док су за друге потпредсједнике изабрани близанци Калина и Филип Јовковић.

Начелник Бошко Југовић изразио је задовољство бројем пријављених беба, честитао награђенима, те пожелио да имају срећно дјетињство и да сљедеће године буде још више малишана у Палама.

„Желим предсједнику да честитам на избору и пожелим срећно дјетињство, да буде жив и здрав.  Пресрећан сам што у склопу свих осталих активности можемо да одвојимо вријеме и за овакве активности. Бебе су потребне Палама, они су наша будућност и перспектива. Желим свима пуно здравља и честитам награђенима“, истакао је начелник Југовић.

Алексини родитељи захвалили су начелнику на посјети и награди, која им је, како кажу, добро дошла.

„Алекса је рођен 22. јуна, а радо смо се одазвали позиву и пријавили електронским путем. Били смо заиста срећни када су нас назвали из општине и саопштили да је Алекса предсједник, као најмлађа беба. Захваљујемо се много на поклону и на пажњи, ако Бог да, видимо се другом приликом, сљедеће године“, изјавила је предсједникова мама Невена Короман.

Начелник Југовић посјетио је и награђену бебу са највише браће и сестара, двомјесечну Марију Удовичић, изразивши жељу да у нашој општини буде што више вишечланих породица.

„Оно што имају је највеће богатство, срећна породица коју одликује рад, хармонија и љубав. Од свег срца желим да са својом дјецом живе у здрављу, срећи и љубави, да их имају још ако желе. Оно што је потребно нашој општини јесте наталитет, дјеца су наш понос.  Ја им се захваљујем, као начелник општине, на бројној породици, то је највећи поклон мени као начелнику и цијелој општини“, додао је Југовић.

Маријин отац, Синиша Удовичић, захвалио је општини на поклонима, те позвао све младе брачне парове да стварају вишечлане породице.

„Марија је рођена 7. маја ове године, а имам још четверо дјеце, од којих најстарије има 18 година. Живимо срећно, сви радимо, бавимо се сточарством. Волимо дјецу, волимо породицу. Проука за младе јесте `ко воли да ради, имаће`, нешто ће и постићи, није срећа живот у иностранству, на нашим подручјима може се живјети лијепо и бавећи се пољопривредом. Желим да се од срца захвалим начелнику и свима на поклону и што сте дошли да нас обиђете, ако Бог да, да нас буде и више“, рекао је Удовичић.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале и предсједник комисије за избор трочланог предсједништва 21. Конференције беба Игор Иконић рекао је да је ове године пријављено око 120 малишана, те да су свима подијељени симболични поклони.

„Због тренутне епидемиолошке ситуације, која је значајно утицала на привреду, нисмо жељели да привреднике оптерећујемо спонзорствима, тако да је општина Пале обезбиједила све награде. Ове године, обезбиједили смо и признања свима награђенима, мали гест који ће им остати за успомену за цијели живот. Надамо се да ће сљедеће године Конференција беба бити у ономе сјају као претходних година, уз масовно окупљање и дружење са бебама и родитељима“, додао је Иконић.

Манифестација „Конференција беба“ је традиционална манифестација у Палама, која се сваке године одржава под покровитељством Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске, у организацији општине Пале и Јавне установа за културу и спорт „Културно – спортски центар“ Пале, са циљем промовисања породице и породичних вриједности.

Ове године, у складу са тренутном пеидемиолошком ситуацијом, пријаве су одржане електронским путем, а организатор манифестације била је општина Пале.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here