Унија студената и Студентски парламент: Jаки универзитети стуб друштва Српске

0
615
Представници Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву указали су у разговору са градским властима у Требињу на значај факултета за развој општина и градова, јер су универзитети стуб друштва Српске.

 

Тим поводом у Требињу је организован тематски састанак “Политички, економски и друштвени значај Универзитета у Источном Сарајеву”, а циљ је био да се дође до конструктивних приједлога да би се побољшао положај студената и да се унаприједи сарадња са локалним заједницама.

Предсједник Уније студената Републике Српске Стефан Слијепчевић рекао је да је ово вријеме тешко за Универзитете и зато је подршка локалних заједница од великог значаја.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Урош Бјелица рекао је да је Универзитет стуб друштва и цијеле Републике Српске и да се заједно са представницима локалне и републичке власти треба борити да се сачувају млади људи и образовни кадар, јер само са тим људима може ићи напријед.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да ће требињски факултети увијек имати пуну подршку требињских власти.

Проректор за студентска питања Универзитета у Источном Сарајеву Сандра Ивановић сматра да ће послије данашњих разговора са представницима градских власти Требиња досадашња сарадња, која је и до сада била на завидном нивоу, бити унапријеђена.

Овакви скупови ће бити одржани у свим локалним заједницама гдје постоје факултети овог Универзитета.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here