Деманти удружења „Мајка и дијете“ у вези са празничном подјелом пакетића

0
506

На адресу наше редакције стигао је деманти Удружења „Мајка и дијете“, због вијести објављене на интернет страници Општине Соколац, а у вези са расподјелом празничних пакетића за соколачке малишане. Деманти преносимо у цијелости:

„Удружење “ Мајка и дијете“ Соколац је невладина, нестраначка и непрофитна организација. Чланство у удружењу је добровољно а заснива се уписом у регистар. За упис је потребно доставити захтјев и кућну листу како би се утврдило да се ради о вишечланој породици. Такође један од услова је и да су мајке незапослене.

Тренутно је регистровано 210 породица. Удружење је често у прошлости проводило хуманитарне акције на цијелој општини а не само за чланове удружења, акције су се проводиле јавним позивом за све заинтересоване вишечлане породице. Ако је неко некада на било који начин учествовао у некој од помоћи то га не чини чланом уколико није извршио упис и регистровао се на предвиђени начин.

Удружење је вршило упис нових чланова у марту и позив је био објављен путем средстава информисања.

За додјелу новогодишњих пакетића су позвани сви чланови који су регистровани у удружењу и чија дјеца су страости до 10 година. Чланови чија дјеца су старијег узраста нису позивани. Такође, нису позвани они који се нису регистровали на предвиђени начин, иако спадају у категорију вишечлане породице. За новогодишњу додјелу пакетића средства је донирао ОО СНСД али ни на који начин није учествовао у организацији ни позивању чланова.

Као што је већ наведено удружење је нестраначка организација која прима Донације од свих људи добре воље и ни на који начин не жели учествовати у политичким размирицама. Уколико се неко сматра оштећеним молимо да се обрати лично Удружењу “Мајка и дијете”.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

5 × five =