У „Студентском центру Пале“ биће смјештено 550 студената

0
630

У „Студентском центру  Пале“ у току ове академске  2018/2019 године биће смјештено око 550 студената.  Наводи то за „ЕуроБлиц“ директор студентског центра Дамјан Шкипина и додаје да овај центар располаже са 550 кревета. Он подсјећа да је у току јавни конкурс за смјештај студената који је расписан 20. августа.

Конкурс ће бити отворен до 15. септембра али ћемо га као и до сада продужити док капацитети не буду попуњени додао је Шкипина. Истиче да право на конкурисање имају редовни студенти основног и мастер студија Универзитета у Источном Сарајеву. Он је напоменуо да се бодовање врши по критеријумима утврђеним конкурсом,  а да предност имају бруцоши, студенти са бољим просјеком, дјеца погинулих бораца, дјеца без родитеља,  те студенти чије је мјесто пребивалишта удаљније од студентског центра.

Домови су опремљени у складу са потребама студената и захтјевима студентског стандарда,.Студенти ће бити смјештени у двокреветне и трокреветне собе, а свака соба има купатило- рекао је Шкипина.

Он је додао да „ Студентски  центар Пале“  корисницима пружа услуге смјештаја и исхране. Када је ријеч о храни, Шкипина каже да су обезбјеђена три оброка дневно, те да је здравствена исправност под сталним инспекцијским надзором и у складу са прописаним нормативима.

Он наводи да је мјесечна цијена боравка у Дому у академској 2017/2018. години износила 125 км, а цијена за ову академску годину биће утврђена према правилнику ресорног министарства на основу трошкова из претходне године који се односе на сервисиранје и одржавање основних услуга.

С обзиром на то да имамо статус студентског центра, дужни смо да својим корисницима, осим услуга смјештаја и исхране, обезбиједимо спортске и културне садржаје у складу са законом о студентском стандарду истиче Шкипина и додаје да „ Студентски центар Пале“  има терене за фудбал, кошарку и одбојку.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here