У Српској још 82 особе заражене вирусом корона, највише у Бањалуци

0
620

У Републици Српској су у посљедња 24 часа забиљежена 82 случаја заразе вирусом корона, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство РС, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 593 лабораторијских узорка.

Ковид – 19 је потврђен код 46 мушких и 36 женских особа, од којих су 24 млађе, 44 средње и 14 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 30 особа је из Бањалуке, седам из Градишке, по пет из Мркоњић Града, Шипова и Бијељине, по три из Лакташа и Теслића, по двије из Добоја, Источног Сарајева, Невесиња, Новог Града и Требиња и по једна из Билеће, Брода, Зворника, Језера, Кнежева, Козарске Дубице, Котор Вароша, Крупе на Уни, Љубиња, Приједора, Прњавора, Рудог, Српца и Фоче.

До сада је у Републици Српској потврђено 9.552 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 314 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона, саопштено је из Института.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.490 особа, а тестирано је укупно 81.276 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 161. У Универзитетском клиничком центру Републике Српске је 56 пацијената, а у општим болницама 104.

У Републици Српској под здравственим надзором је 3.212 особа, а надзор је завршен код 61.396 особе.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here