У Српској 95 новообољелих, четири особе преминуле

0
548
Код 95 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, саопштено је из Института за јавно здравство Српске.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча , извршено је тестирање 586 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 95 особа у Републици Српској.

Ради се о 52 мушких и 43 женске особе, од којих је 21 млађе, 55 средње и 19 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 16 особа је из Пала, 15 из Бањалуке, осам особа је из Фоче, по пет особа је из Гацка и Мркоњић Града, по четири су из Бијељине и Добоја, по три из Вишеграда, Градишке, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Модриче, Новог Горажда и Шамца, по двије особе су из Дервенте, Источне Илиџе, Рогатице, Рудог, Сокоца и Теслића и по једна особа је из Лакташа, Прњавора, Требиња, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Бањалуке, мушкарцу средње животне доби из Приједора, мушкарцу средње животне доби из Бијељине и мушкарцу средње животне доби из Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.719 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 164 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.290 особа. На SARS-CoV -2 тестирано је укупно 49.824 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 268, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 71, а у општим болницама 197.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.525 особа, а надзор је завршен код 43.876 особа.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here