У Српској 91 новозаражених вирусом корона, двоје умрлo

0
564

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 436 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 91 особе у Републици Српској.

Ради се о 48 мушких и 43 женске особе, од којих је 14 млађе, 60 средње и 17 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 24 особе су из Бањалуке, 12 из Добоја, 10 из Требиња, седам особа је из Гацка, по пет из Бијељине и Билеће, четири особе су из Козарске Дубице, по три су из Теслића и Шамца, по двије особе су из Модриче, Приједора и Рибника и по једна особа је из Берковића, Власенице, Вукосавља, Дервенте, Доњег Жабара, Кнежева, Лакташа, Лопара, Љубиња, Петрова, Српца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Прњавора и жени старије животне доби из Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.227 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 185 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.830 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 52.759 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 270, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 73, а у општим болницама 197.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.900 особа, а надзор је завршен код 44.167 особа.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here