У Српској 49 новозаражених

0
621

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 281 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 49 особа у Републици Српској.

Ради се о 31 мушкој и 18 женских особа, од којих је пет млађе, 30 средње и 14 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 10 особа је из Гацка, по шест из Пала и Требиња, по три из Бањалуке, Дервенте, Козарске Дубице, Мркоњић Града, Рибника и Бијељине и по једна из Берковића, Билеће, Источног Старог Града, Лакташа, Модриче, Пелагићева, Сокоца, Теслића и Добоја.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Невесиња и Мркоњић Града.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.550 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 193 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 3.124 особа, тестирано је укупно 54.199 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 269, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 75, а у општим болницама 194.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.799 особа, а надзор је завршен код 45.893 особа.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here