У РС од сутра није обавезно ношење рукавица на отвореном, 11. маја отварају се кафићи, теретане…

0
842

Републички штаб за ванредне ситуације донио је одлуку да ће од 7. маја ограничење кретања у Републици Српској бити од 22.00 до 5.00 сати, а да ће од 11. маја моћи да раде предшколске установе, фризерски салони, кафићи и приватне стоматолошке ординације.

Донесена је и одлука да сутра буде забрана кретања од 15.00 до четвртка, 7. маја у 5.00 часова, саопштио је новинарима премијер РС и командант Републичког штаба за ванредне ситуације Радован Вишковић.

Особама старијим од 65 година дозвољава се боравак вани у периоду од 7.00 до 13.00 сати, сваки дан, укључујући и дане викенда.

На препоруку струке, Штаб је размотрио и донио одлуку да се већод сутра укида обавеза ношења рукавица на отвореним површинама, док је ношење маски и даље обавезно.

На снази остаје и обавеза ношења рукавица у затвореним просторима.

Вишковић је рекао да је Штаб донио и одлуку да се Ђачки дом у Добоју стави у функцију смјештаја позитивних на коронавирус у добојској регији, због значајног броја заражених.

Од 11. маја ће већини самосталних предузетника бити дозвољено покретање привредних активности, уз поштивање свих предвиђених мјера.

“Од 11. маја биће дозвољен рад, уз поштивање прописаних мјера, фризерских и козметичких салона, кафића, роштиљница, јавног превоза лица на подручним и републичикм аутобуским линијама, установа предшколског образовања, приватних стоматолошких ординација, фитнес-центара, ауто-школа, ресторана, приређивача игара на срећу и теретана на отвореном”, рекао је Вишковић.

Он је напоменуо да није дата сагласност за рад хотела, хостела и кина, позоришта, дјечијих играоница, као и рад професионалних спортских колектива.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here