У Палама три нова случаја вируса корона, укупно 56

0
647

У протеклих 24 часа, у Палама су евидентирана три нова случаја вируса корона, тако да сада укупно имамо 56 активних случајева овога вируса, од којих су 38 евидентирани у Дома за старија „Натура“, рекао је за „Паљанске новости“ координатор квалитета ЈЗУ Дом здравља „Пале“ др Небојша Тановић.

Он је истакао да су према разултатима посљедњих тестирања позитивне двије особе из Дома за старија лица „Натура“, те мушкарац средње животне доби из Пала, док су резултати контролних тестова потврдили да је једна особа опорављена.

„Здравствено стање новозаражених лица је задовољавајуће, немају више симптома вируса корона. Свакако да ћемо наставити да пратимо њихову здравствену ситуацију и у складу са тим и дјеловати“, рекао је др Тановић.

Он је додао да је у Палама тренутно 56 активних случајева позитивних на вирус корона, као и да се очекују резултати 10 тестирања која су извршена претходних дана.

Како наводи др Тановић, тестирање ће бити настављено вечерас, када ће бити узето око 20 узорака, а, како каже, биће тестирни корисници и особље из Дома за старија лица „Натура“ који до сада нису тестирани, а код којих су се јавили симптоми вируса корона.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here