У Палама три нова случаја вируса корона; укупно 22 заражених

0
661

У протеклих 24 часа у Палама су потврђена три нова случаја вируса корона, тако да сада имамо укупно 22 заражена лица, потврдио је за „Паљанске новости“ координатор квалитета у ЈЗУ Дому здравља „Пале“ др Небојша Тановић.

Према његовим ријечима, новозаражени су породични кластери, а ради се о три лица старије животне доби, са благим симптомима вируса.

„Од укупно 22 заражена лица, први поновљени резултат теста показао је да су три особе негативне на виурус, али морамо сачекати седам дана да и други поновљени тест покаже да су негативни, како бисмо могли рећи да су опорављени. Сва заражена лица налазе се у кућној изолацији, осим једне жене која је смјештена у Болници `Србија`, чије се стање постепено побољшава“, рекао је др Тановић.

Када је ријеч о тестирању, др Тановић истакао је да чекају резултате четири теста, док ће у понедјељак узети узорке од 17 лица.

Он је додао да ће сваког дана сљедеће седмице бити активно вршено тестирање контаката, те апеловао на грађане да се стриктно придржавају свих прописаних мјера заштите, почевши од респираторне хигијене до социјалне дистанце.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here