У Палама представљена прва теретана на отвореном

0
246

У кругу Спортско – рекреативног центра „Влајко Петровић“ у Палама данас је представљена прва теретана на отвореном, намијењена за тренинг професионалних спортиста, али и рекреативаца.

Директор ЈП „Водовод и канализација а.д“ Пале Дејан Којић рекао је новинарима да је изградњу теретане у потпуности финансирало ово предузеће, док су радници паљанског водовода самостално изградили конструкцију теретане.

„Јавном предузеће `Водовод и каналаизација` Пале труди се да сваке године помаже спортске клубове и културно – умјетничка друштва, а ове године смо дошли на идеју да изградимо  ову теретану на отвореном. Циљ овога пројекта јесте да се омладина што више укључи у спорт и све више вјежба, јер ће спорт, било рекреативно или професионално, направити квалитетне и боље људе“, додао је Којић.

Он је захвалио радницима овога предузећа, као и свима који су помогли у реализацији овога пројекта.

„Захвалио бих се начелнику Бошку Југовићу, који нам је уступио прелијепу локацију за ову теретану, као и архитекти Александру Ласици који је израдио идејно рјешење по моме приједлогу. Захваљујем се и фирми `Weiss Light`, која нам је донирала расвјету да семоже вјежбати увече, као и нашем комуналном предузећу које је поставило канте за отпад“, навео је Којић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да су изградњом теретане на отвореном побољшани услови за бављење спортом омладине, што је, према његовим ријечима, један од предуслова да омладина здраво живи и да своје вријеме потроше на најбољи могућ начин.

„Јавно предузеће `Водовод и канализација` Пале показало еј на који начин све предузећа могу да допринесу локалној заједници и на њих треба да се угледају и друга предузећа и установе, да издвоје један кутак и ураде нешто за грађане општине Пале. Свака иницијатива која буде као ова, биће подржана на вријеме. Ми половином ове године очекујемо завршетак радова на градском парку, који ће представљати посебно мјесто за окупљање, мјесто на коме грађани Пала могу да се осјећају пријатно и уживају. У Палама се стварају услови за лијеп живот и ми остављамо утисак јесне урбане зоне“, истакао је Југовић.

Он је додао да је теретана изграђена у оквиру комплекса Фудбалског клуба „Романија“, чиме је доказано да није узалуд уложена погромна енергија да се овај фудбалски клуб спаси од пропадања.

„Спасавањем овога фудбалског клуба, улагањем у његов терен и стварањем овога простора, показали смо да можемо да се понашамо као урбани људи и неко ко је одговоран према својој локалној заједници. На томе могу да будем поносан и ја као начелик и цијела општинска управа“,  навео је начелник Југовић.

Изградња теретане на отвореном свакако је највише обрадовала професионалне спортисте индивидуалних спортова, који до сада нису имали услове тренинг, већ су вјежбали импровизујући.

 

„Велики је значај изградње ове теретане. Ми смо дуго година покушавали и борили да се нешто овако направи, а ови људи су то остварили. Због тога се захваљујем водоводном предузећу и њиховом директору Дејану Којићу, који су изашли у сусрет и помогли нам. Прије овога, нисмо имали гдје да тренирамо, мучили смо се и имали велике проблеме, јер нисмо могли да се адекватно спремамо за такмичења. У ову теретану је много уложено, ту имамо све што је потребно како би један спортиста могао да се припреми за боље такмичење“, изјавио је Томислав Миовић, балкански шампион у дисциплини „Street workaut“ и вишеструки шампион Србије.

Горан Круљ, професионални спортиста и балкански првак у дисциплини „Body Lifting“, такође је захвалио на изградњи ове теретане, те истакао да је она од изузетног значаја за све грађане Пала, а не само за професионалне спортисте.

„Прије свега, морам да се захвалим Дејану Којићу који заиста има слуха за нас спортисте и несебично нам помоаже приликом одласка на свако такмичење. Ово је велика ствар за Пале, ту је и пандемија вируса корона која утиче на то да се затворе и фитнес центри, тако да останемо без просторса за тренинг. Због тога је ово велика ствар и за све грађане Пала“, додао је Круљ.

Отварању теретане приствовали су представници општинске управе Пале и паљанских јавних предузећа, као и грађани ове локалне заједнице.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

nineteen + eighteen =