У Палама откривена спомен-плоча фудбалерима ФК „Романија“

0
107

У Палама је данас откривена и освештана спомен-плоча на којој су имена осам фудбалера клуба „Романија“, који су погинули као борци Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Милан Петровић, син погинулог борца Влајка, подсјетио је да је његов отац био познати фудбалер и један од носилаца изградње стадиона на Палама који је отворен 1. септембра 1985. године.

Он је захвалио новом руководству Фудбалског клуба „Романија“, начелнику општине Бошку Југовићу и осталима који су помогли да спомен-плоча буде постављен у комплексу Спортско-рекреативног центра који носи име његово оца.

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је да су седморица њих погинули 1992. године, а један 1993. године, те указао на потребу да се настави његовати култура сјећања.

Парађина је истакао да се представници Борачке организације залажу да држава исправи одређене грешке и неправде према борачким категоријама, посебно породицама погинулих бораца, ратним војним инвалида и демобилисаним борцима.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је дужност свих да се сјећају погинулих за слободу српског народа.

Александар Ласица, предсједник Фудбалског клуба „Романија“ који постоји 75 година, каже да је постављање спомен-плоче доказ да њих осам нису заборављени и да сви играчи који буду носили дрес „Романије“ морају знати ко су они били.

Вијенце на спомен-плочу положиле су породице погинулих бораца, представници града Источно Сарајево, општине Пале и Борачке организације са Пала.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

five × 2 =