У Палама нови случај вируса корона, двоје опорављено, укупно 28 заражених

0
698

У протеклих 24 часа, у Палама је забиљежен један нови случај заразе вирусом корона, док је резултатима контролних тестова утврђено да су двије особе опорављене, због чега тренутно на подручју општине Пале укупно имамо 28 активних случајева вируса, потврдио је за „Паљанске новости“ координатор квалитета у ЈЗУ Дом здравља „Пале“ др Небојша Тановић.

Oн је нагласио да је новозаражено лице жена млађе животне доби, а била је у контакту са особама које су претходно биле позитивне на вирус корона.

„Ријеч је о породичном кластеру, што значи да је особа заражена контактом са неким од укућана. Лице се добро осјећа, има нижу тјелесну температуру, јутрос смо разговарали телефоном и у питању је блажа клиничка слику. Пратићемо и даље њено здравсвено стање“, истакао је Тановић.

Координатор квалитета у ЈЗУ Дом здравља „Пале“ рекао је да ће вечерас бити тестирано 12 особа, те да ће узимању узорака бити подвргнуте све особе које се пријаве са симптомима који указују на могућност присуства вируса корона у организму.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here