У Палама евидентирано 20 нових случајева вируса корона, опорављено 15 лица

0
549

У протеклих 24 часа, у Палама је евидентирано 20 нових случајева заразе вирусом корона, док је 15 лица опорављено, рекао је за „Паљанске новости“ координатор здравља у ЈЗУ Дом здравља „Пале“ др Небојша Тановић.

Према његовим ријечима, новозаражени су 10 мушкараца, од који су њих пет млађе животне доби, три средње и двије старије животне доби и 10 женских особа, од којих су њих четири старије, четири млађе и двије средње животне доби.

„Сви новозаражени се углавном добро осјећају, те имају благу или средњу клиничку слику, са благим симптомима вируса. Нико од њих није пријавио потребу за болничким лијечењем“, изјавио је др Тановић.

Он је истакао да су тренутно активна 94 случаја вируса корона у општини Пале.

Према његовим ријечима, седам Паљана се тренутно налази на болничком лијечењу у ЈЗУ Болници „Србија“, на COVID одјељењу.

Координатор здравља у ЈЗУ Дом здравља „Пале“ рекао је да су узроци већег броја новозаражених у посљедње вријеме масовна окупљања и догађаји којима је присуствовао велики број људи, као и да је углавном ријеч о породичним кластерима.

Он је додао ће паљански Дом здравља вечерас узети узорке од 40 лица, те нагласио да ће свакодневно тестирање, којем ће бити подвргнуте све особе које пријаве симптоме вируса корона, бити настављено и у наредном периоду.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here