У Палама девет нових случajва вируса корона, опорављено 12 особа

0
650

У посљедња 24 часа, у Палама је евидентирано девет нових случајева вируса корона, опоравило се 12 особа, тако да сада у општини имамо укупно 32 активана случаја овога вируса, рекао је за „Паљанске новости“ координатор квалитета ЈЗУ Дом здравља „Пале“ др Небојша Тановић.

Према његовим ријечима, ријеч је о три мушкараца и шест женских особа, од којих су два мушкарца млађе и један старије животне доби, док су четири жене старије и двије млађе животне доби.

Он је нагласио да се новозаржени добро осјећају, немају никакве компликације, нити изражене симптоме и налазе се у кућној изолацији, те додао да се полако почињу опорављати корисници и радници из паљанског Дома за старија лица „Натура“.

„Јутрос су у ЈЗУ Дом здравља `Пале` стигли резултати контролних тестова корисника из Дома за старија лица `Натура`, који су потврдили да је опорављено шест особа. Данас је извршено ретестирање 13 радника из овога Дома, који морају да буду ретестирани због специфичности ситуације, те како би били сигурни да о тим лицима старије животне доби брину потпуно здраве особе“, рекао је др Тановић.

Доктор Тановић је истакао да ће паљански Дом здравља свакодневно тестирати сва лица која пријаве било који од симптома вируса корона, те додао да су јутрос узети узорци шест особа из Пала, чији се резултати очекују у наредном периоду.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here