У Новом Саду промовисана јахоринска гондола

0
83

Гондола „Јавор-Партизан“ – најновија туристичка понуда олимпијске планине Јахорине, која у једном часу може да превезе чак 2.700 скијаша до жељених стаза, представљена је данас у Новом Саду.
Маркетинг менаџер Олимпијског центра „Јахорина“ Јелена Шкрба рекла је да Нови Сад није случајно изабран за промоцију јахоринске гондоле.

„Велики број Новосађана походи Јахорину у вријеме сваке скијашке сезоне и веома ми је драго што ће њима и свим другим љубитељима планине ове сезоне на располагању бити и јахоринска гондола, најновије чудо технике када је ријеч о превозу скијаша и до атрактивних стаза и непоновљивих природних љепота олимпијске планине“, рекла је Шкрба новинарима на централном новосадском Тргу слободе.

Шкрба је позвала Новосађане да дођу на Јахорину 30. новембра, када ће гондола званично бити пуштена у рад.

„За све који тог дана дођу на Јахорину припремили смо концерт једне велике балканске диве. Могу им обећати незаборавно вече које ће памтити цијелог живота“, рекла је Шкрба.

Према њеним ријечима, зимска сезона на Јахорини званично ће бити отворена 7. децембра.

„Сезону ће концертом отворити легендарни рок музичар Брајан Фери. Осим његовог концерта, на Јахорини ће тог дана тог дана бити одржана и једна занимљива манифестација“, најавила је Шкрба.

Она је навела да је гондола дужине 1.100 метара, као и да има 36 кабина, које могу да приме по 10 људи.

„У оквиру гондоле је и једна ВИП кабина – намијењена онима који желе да проведу романтичне вечери на Огорјелици, највишем врху Јахорине“, рекла је Шкрба.

Шкрба је захвалила Новосадском сајму, који је Олимпијском центру „Јахорина“ додијелио престижно признање за најбољи ски-центар у организовању манифестација.

Промоција гондоле и туристичке понуде Јахорине у Новом Саду трајаће до уторка, 22. октобра.

Гондола „Јавор–Партизан“ један је од најзначајнијих инфраструктурних пројеката на Јахорини, захваљујући којем ће бити елиминисане гужве у зимској сезони и растерећена централна стаза.

Јахоринска гондола радиће и у екстремним условима – при великим вјетровима и магли.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

1 + 1 =