У Мокром одјељење вртића “Бубамара”

0
618

Руководство општине Пале посјетило је данас просторије Основне школе “Мокро” које су адаптиране за Дјечији центар “Бубамара”, у којем ће од понедјељка, 4. октобра боравити 21 дијете.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима у Мокром да је ово данас у склопу пронаталитетне политике коју води локална заједница, да је у грађевинске радове уложено 80.000 КМ те око 20.000 КМ у опремање одјељења.

“У претходне три године смо много учинили када је у питању однос према најмлађој популацији и то кроз обезбјеђење бесплатног уџбеника, кроз подстицајне мјере за приватне вртиће, издвајање једнократне помоћи за рођење првог, другог и трећег дјетета, кроз помоћ породицама за четворо и више дјеце, кроз помоћ у финансирању вантјелесне оплодње”, навео је он.

Он је рекао да захвалност дугују Скупштини општине Пале која је имала слуха да заједно са свим одборницима активно учествују у креирању буџетске политике и обезбиједи да се средства планирају у ове сврхе.

Југовић је најавио за наредну годину изградњу још једног вртића на Палама.

Директор Дјечијег центра “Бубамара” Вања Југовић захвалила је општини и Скупштини општине Пале за подршку пројекту и помоћ више од 80.000 КМ за сређивање простора.

Она је додала да ће у овом вртићу у Мокром бити смјештена мјешовита група од три до шест година, те да је планирано да приме 28 дјеце.

Југовићева је навела да је у питању простор од 74 метра квадратна за боравак једне васпитно-образовне групе, да је урађена комплетна реконструкција од подова, зидова, гријања, столарије, купатила, кухиње и прилазног пута, да је све прилагођено стандардима предшколског образовања за боравак најмлађих суграђана.

Она је навела да заједно са овим одјељењем у вртићу имају 320 уписане дјеце.

“Надам се да ће дјеца бити задовољна али и због родитеља који нису били у могућности да дјецу пошаљу у неку од предшколских установа. Ови малишани нису били обухваћени претшколским образовањем и то ће им много значити због социјализације”, истакла је Југовићева.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина истакао је значај овог вртића за мјесну заједницу Мокро, те нагласио да је паљанска општина једна од ријетких која се може похвалити да у једној години има два проширења вртића.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here