У клупама 201 првачић

0
953

На подручју општине Пале у три основне школе пријављено је 201 дијете за упис у прве разреде у школској 2020/2021. години.
Школе су вршиле упис ученика електронским путем у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације и Министарства просвјете и културе Српске.

Директор Основне школе „Пале“ Александар Рајић рекао је Срни да је у овој школи уписано 117 првачића и да ће бити формирано пет одјељења.

„Родитељи су дјецу за упис пријављивали телефоном и електронским путем. Када су прописане мјере ублажене у вези са вирусом корона, почели смо да вршимо упис у појединачним терминима, тачније по седморо до осморо дјеце дневно“, навео је Рајић.

Он је указао да је све рађено у складу са препорукама ресорног министарства, као и Инситута за јавно здравство Републике Српске, те да су дезинфиковане све површине и поштована физичка дистанца.

Директор Основне школе „Србија“ на Палама Сања Марковић изјавила је да је у школу уписано 68 првачића, од којих три припадају подручном одјељењу у Подграбу.

Марковићева додаје да је 31. маја окончан први уписни рок, те да постоји могућност уписа нових ученика у другом, августовском року.

Директор Основне школе „Мокро“ Радмила Веселиновић навела је да је у првом року уписано 16 првачића, од којих по двоје дјеце у подручним одјељењима на Хреши и Кадином Селу.

Веселиновићева је истакла да број уписане дјеце у ову установу сваке године опада због одлива становништва, али да је ове године, ипак, испуњен услов за упис једног одјељења.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here