У јунском уписном року у СШЦ „Пале“ уписана 132 ученика

0
600

Након завршеног јунског уписног рока у школску 2020/2021. годину, који је трајао до 26. јуна, у Средњошколски центар „Пале“ уписана су 132 ученика, рекао је за „Паљанске новости“ директор ове Средњошколске установе Недељко Газивода.

Према његовим ријечима, углавном је задовољан одзивом ученика на упис, те да је остало још слободних мјеста у одређеним смјеровима, за која ће ученици моћи да аплицирају пријавом у јулском уписном року.

„За упис у општи смјер Гимназије остало је још 14 слободних мјеста, за Угоститељство и туризам 17 мјеста, за Грађевински техничар осам, док је смјер Угоститељски техничар попуњен. Што се тиче нових занимања, Модног кројача и Модног галантеристе, пријављена су само два ученика. Поред свих погодности које су ученицима понуђене самим уписом на нове смјерове, наишли смо на лош одзив ученика“, истакао је Газивода.

Како каже, претпоставља да је одзив ученика за нова занимања слаб због тога што се ради о смјеровима трећег степена сложености, јер ученици желе да имају вертикалну проходност, те да заврше четверогодишње школе, након чега ће наставити високошколско образовање.

Он је додао да други јулски рок за упис у средњу школу почиње 6.јула и трајаће до 17. јула за све оне који су нераспоређени.

„Ја се надам ће се дио ученика уписати у овоме року јер, према нашој евиденцији, од око 180 ученика који су завршили основну школу, 61 ученик још увијек је нераспоређен, јер се нису пријавили у првом уписном року“, навео је директор СШЦ „Пале“.

Овом приликом, Газивода је позвао све ученике, који се до сада нису уписали у средњу школу, да се обрате у ову школску установу, у коју су сви су сви добродошли.

Подсјећамо, пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње  школе и средње трогодишње школе, у јулском уписном року почиње у понедјељак,  06. јела 2020. године, а завршава у сриједу, 08. јула 2020. године, чији ће резултати бити објављени у петак, 10. јула 2020. године.

Од понедјељка, 13. јула, до петка, 17. јула 2020. године кандидати који нису задовољили услове конкурса за жељено занимање, биће уписани у школе, односно смјерове у гимназијама, струке и занимања у средњим техничким и средњим стручним школама, у којима је остало слободног мјеста.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here