Требиње: Демoбилисани борци потписали уговоре о самозапошљавању

0
56

У Требињу је данас 25 демобилисаних бораца потписало уговор којим добијају по 10.000 КМ за покретање дјелатности у оквиру пројекта „Заједно до посла“ који реализује Завод за запошљавање Републике Српске.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је новинарима да је за овај конкурс пристигло 48 захтјева, а Влада Српске је обезбиједила додатна средства како би сви сви демобилисани борци који испуњавају услове били обухваћени.

Он је додао да је укупно кроз пројекте запошљавања у Требињу у овој години запослено око 200 радника, а вриједност средстава пласираних у Требињу је 1,6 милиона КМ, што је отприлике нешто више од десет одсто од укупног броја незапослених у Требињу.

„У Требињу има 2.022 незапослена лица. Ако упоредимо тај број са претходном годином, 15 одсто је мање на евиденцији Завода за запошљавање у Требињу, док је шест одсто мање на нивоу цијеле требињске филијале која обухвата подручје од Фоче до Требиња“, нагласио је Вујичић.

Један од 25 демобилисаних бораца који су данас потписали уговор, Славенко Вукасовић рекао је да ће од добијеног новца заједно са колегама покренути Агенцију за активни туризам у Требињу „Херц адвентчрс“.

„Ријеч је о планинарењу, кајаку, бициклизму, одмору у шумама, фото-сафарију. Ми се већ као бициклисти и планинари бавимо тиме неких 15 година и одлучили смо да коначно и региструјемо ту дјелатност јер Требиње има изузетне потенцијале за активни туризам“, рекао је Вукасовић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

1 × one =