Трамп: Кина мора да сноси одговорност за епидемију

0
569

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да Кина мора да сноси потпуну одговорност за епидемију вируса корона.

Трамп је у говору поводом 4. јула – Дана независности истакао успјех државе у борби против Ковида-19 упркос повећању броја новозоражених широм земље.

Похвалио је америчку „научну генијалност“ и истакао да ће САД сигурно имати терапијско рјешење и/или вакцину много прије краја ове године.

САД имају највећи број умрлих и заражених од вируса корона. У посљедња 24 сата, према подацима Универзитет Џонс Хопкинс, потврђено је више од 43.000 новозаражених.

Посебно је тешка ситуација на Флориди гдје је регистровано 11.458 нових случајева.

Трамп није споменуо да је од посљедица инфекције умрло скоро 130.000 Американаца.

Он је рекао да су САД тестирале скоро 40 милиона људи, а да је 99 одсто случајева инфекције „потпуно безопасно“.

И овај пут Трамп је критиковао демонстранте који обарају споменике америчким историјским личностима уз констатацију да им је циљ уништење, пренио је Би-Би-Си.

Америчи предсједник је најавио да ће се борити и поразити „радикалну љевицу, марксисте, анархисте, агитаторе и пљачкаше“.

Он се обраћао на травњаку испред Бијеле куће заједно са супругом Меланијом, а међу окупљенима били су и војници и здравствени радници.

Агенција „Спутњик“ јавља да су демонстранти запалили америчку заставу након говора америчког предсједника.

Демонстранти су узвикивали „Један, два, три , четири, ропство, геноцид и рат“ и „Пет, шест, седам, осам, Америка никада није била велика“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here