Трајање свих мјера у Републици Српској продужено до 20. јула

0
575

Републички штаб за ванредне ситуације разматрао je данас у Бањалуци епидемиолошку ситуацију у Републици Српској, те донио Закључак о продужавању трајања свих мјера које су тренутно на снази до 20. јула, саопштено је из Штаба.

У саопштењу се наводи да је Републички штаб за ванредне ситуације донио Закључак о измјени Закључка о обавезном провођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској.

„С циљем превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва, до 20. јула 2020. године забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица“, истакнуто је у саопштењу.

Такође, до 20. јула ограничава се радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06.00 до 23.00 часова.

„До истог датума дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без присуства публике, уз претходно прибављену сагласност Министарства породице, омладине и спорта и Министарства здравља и социјалне заштите“, пише у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о измјени Закључка о обавезама ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске и јавних здравствених установа – болница у Републици Српској у обавезном провођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here