Тошић у доба короне

0
2127

Шеф Клуба одборника ПДП Игор Тошић на данашњој сједници Скупштине општине Пале побунио се зато што у њеном раду учествују одборници из владајуће коалиције који имају преко 65 година.

Врло је интересантно да ова побуна долази од човјека који свакодневно на друштвеним мрежама исмијава мјере Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације, па чак и само постојање вируса корона.

Овдје нећемо качити објаве са његових друштвених мрежа, али ћемо подсјетити на његову „Corona lunch“ објаву на инстаграму на којој он са неколико пријатеља на „сумњивој“ удаљености реже суво месо и то, наравно, без икаквих маски или рукавица. Ова објава је окачена са „хештегом“ #corona #lunch и то у јеку најјачег епидемолошког удара на Републику Српску.

Велики број сличних објава „красио“ је Тошићев инстаграм свакодневно – од оних на којима он сматра да је већи стручњак од кинеских експерата, па до оних крајње смијешних теорија завјере за неуке. Након тога је оспоравао само постојање вируса.

Да ли је Тошић заборавио да су Пале релативно мало мјесто и да сви ми знамо о чему он прича? Није нам баш најјасније.

Врло смо се изненадили слушавши њега како признаје да корона вирус уопште постоји (али то је данас, питаћемо га сутра). Због чега је настала ова побуна? Па то је и више него очигледно – због скупштинске већине. Али пошто је позиција била у већини и опозиција је „приморана“ да дигне руке (да се не би обрукали око многих ствари).

Ово није изненађујуће од стране локалних ПДП структура. Подсјетићемо на фијаско који су Тошић и Вуковић изводили када су тужили Туристичку организацију општине Пале (из неких својих разлога). Ометали су рад једне јавне установе, а Тошић је у току судских процеса качио објаве типа: „Говорили смо им, нису слушали“, „Кршите закон!“, „Шта ће Палама туристичка организација?“…

Када су у свих неколико судских процеса њихове тужбе одбачене, Тошић је дрхтавим гласом дао изјаву: „Ово је силовање закона“ (Вуковић је „мудро“ ћутао – да избјегне бијес јавности).

Што се тиче одборника – СО Пале је издала одобрење којим се потврђује да (уколико желе) могу присуствовати сједници, али уз обавезу ношења заштитне маске и до 14 часова. Опозициона демагогија изгледа остаје без идеја.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

one × four =