Свједоци потврдили да их је Кујовић претекао на пуној линији и при пуној брзини

0
682

Саслушањем три свједока, у Окружном суду у Источном Сарајеву настављено је суђење Амиру Кујовићу из Сарајева, оптуженом за изазивање саобраћајне несреће у Палама 11. августа прошле године, у којој су смртно страдали супружници Данијела и Дарио Хршум.

Свједоци су потврдили да их је Кујовић возилом претекао, на пуној линији и при пуној брзини. Ратко Хршум, отац настрадалог Дарија каже да данашња свједочења потпуно негирају исказе двије сапутнице Амира Кујовића, који су на прошлом рочишту тврдиле да је вожња била нормална и безбједна.

Драган Станишић, Жељко Капуран и Вук Вукадин на дан стравичне несреће кренули су на посао у Сарајево, с једним аутомобилом. Посвједочили су да их је на излазу из Пала, од надвожњака до тунелу при великој брзини и на мокром коловозу претекао мерцедес џип, којим је касније ће се испоставити управљао Амир Кујовић.

Бахата вожња пар тренутака касније завршила се трагично. Мерцедес џип, којим је управљао Амир Кујовић, при брзини од 75 километара на час, возећи лијевом страном, дословно се “закуцао” у ауди у којем су били супружници Хршум. Њихово смрскано возило завршило је у каналу. Капуран и Станишић први су притекли у помоћ, али је било касно. На мјесту удеса видјелу су оптуженог.

– Возач је био главом наслоњен на волан, није давао знакове живота, супруга његова амло јесте, али кратко и она је била готова – рекао је Капуран.

Драган Станишић рекао је Суду да је разговарао са једном од двије повређене дјевојке из возила којим је управљао Кујовић. Рекао је да је била свјесна иако су обје дјевојке на прошлом рочишту тврдиле да се због повреда главе не сјећају удеса.

У оптужници се наводи да је Амир Кујовић управљао возилом мерцедес без важеће возачке дозволе са 0,41 промила алкохола у крви. На волшебан начин из оптужнице избачено је присуство наркотика, утврђено непосредно након удеса. Возио је 75 километара на час иако је због временских услова безбједна вожња била 49 километара. Данашња свједочења потврдила су сумње породица страдалих супружника у тачност исказа Кујовићевих сапутница.

– Највјероватније да они данас говоре истину, а да су оне лагале. Сваки пут када дођем потресем се… Није га требало пустити из притвора, требало га је одмаха осудити и све заврштити – каже Ратко Хршум, отац Дарија Хршума.

Амир Кујовић ниједном гестом није показао емпатију према страдалим супружницима иза које су остала два малољетна сина. Суђење се наставља 30 новембра.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here