Сви у проблему, ако Турска не постигне договор са ЕУ о мигрантима

0
106
Све земље које се налазе на мигрантској рути и читава ЕУ наћи ће се у проблему ако Турска не буде постигла договор са ЕУ о мигрантима, рекао је Срни начелник Кабинета директора Граничне полиције Радиша Самарџија.

Самарџија је навео да Гранична полиција БиХ пажљиво прати ситуацију у вези са најавама да ће Турска отворити границе према земљама ЕУ и пустити да мигранти слободно напуштају Турску.

Према његовим ријечима, Гранична полиција ће са своје стране, уз помоћ партнерских агенција са којима сарађује, учинити све што је у њеној моћи и у складу са капацитетима да колико толико ублажи евентуални мигрантски талас.

– Надамо се ипак да до тога неће доћи и да ће ЕУ и Турска постићи благовремено договор о овом проблему. У противном, све земље на путу мигрантске руте ће бити у проблему, као и читава ЕУ – рекао је Самарџија.

Више од 76.000 миграната прешло је границу Турске према ЕУ након одлуке турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана да отвори прелазе, рекао је турски министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу.

– Број миграната који су напустили нашу земљу преко провинције Едирне достигао је 76.358 – написао је Сојлу на Твитеру.

Стотине миграната окупило се јуче недалеко од граничног прелаза Кастанијес на граници Турске и Грчке, а у више наврата дошло је до сукоба са полицијом, наводи Спутњик.

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган рекао је јуче да је његова земља отворила границе према ЕУ за сиријске избјеглице.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

eleven − 10 =