Свечано отворен „Фус куп Јахорина“

0
660

Међународно такмичење у алпском скијању „Фис куп Јахорина 2021“ на којем учествују 70 такмичари из 20 земаља, свечано је отворен вечерас на Јахорини.
Такмичење је отворила министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић која је рекла да ће међународна трка бити организована уз поштовање свих епидемиолошких мјера.

Она је честитала организатору који је успио да у тешко и изазовно вријеме доведе у Републику Српску око 20 репрезентација из свијета и што успјешно промовишу спорт, мотивишу младе људе и организују међународна такмичења.

Давидовићева је напоменула да су ресорно министарство и Влада у прошлој години, која је била изазовна и тешка, успјели пружити значајнију подршку спортским клубовима и организацијама у Српској, па тако и Смучарском клубу „Јахорина“.

Предсједник Смучарског клуба „Јахорина“ Владо Милојевић рекао је да ће трке у алпској дисциплини слалом сутра и у недјељу, 24. јануара бити одржане на стази Велеслалом-Скочине и за такмичаре ће уједно бити тест за Европа куп.

Он је захвалио је Влади Републике Српске, ресорном Министарству, Олимпијском центру, граду Источно Сарајево, општинама Пале и Трново као и осталим спонзорима који су дали подршку у организацији трке.

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да су сада најбољи услови за такмичење на Јахорини.

„Спремни смо и имамо хомологацију за све четири дисциплине на 11 стаза. Ово је први корак до Европа купа, након чега слиједи Свјетски куп“, нагласио је Љевнаић и истакао да ће се потрудити да дају максимум како би технички делегат био задовољан.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељко Елек захвалио је Влади и министру Давидовић и додао да је ово само један корак до Европа купа који ће, сматра, сигурно добити.

„Највише се захваљујем породици Ђоковић, који су нам дали оно најважније, своје име да се служимо њиме“, рекао је Елек.

Технички делегат Матјаж Врецел рекао је да му је драго што је опет на планини, да су се ту увијек одржавале добре трке, тако да не брине ни за сутрашњу трку, која ће сигурно ићи по плану.

Почасни гост планине је Горан Ђоковић, стриц најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, који каже да је посљедњи пут био на Јахорини прије четири године, те да не може да је препозна.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је наду да Фис трка бити само увод у Европа куп, који ће, како је навео, захваљујући подршци техничког делегата сигурно и добити. „Оно што Олимпијски центар постиже у овом периоду је за сваку похвалу“, рекао је Југовић.

Фаворити Фис трке су такмичари са Јахорине – Марко Шљивић који вози за репрезентацију БиХ и Страхиња Станишић који ће представити репрезентацију Србије.

Такмичење се одржава у организацији Смучарског клуба „Јахорина“, у сарадњи са Олимпијским центром „Јахорина“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here