Свечана академија поводом дана Републике Српске

0
132

 Свечаном академијом у Културном центру Пале у сриједу, 8. јануара, почеће обиљежавање Дана Републике, а присутнима ће се обратити и начелник ове локалне заједнице Бошко Југовић, најављено је из општинске управе.
У програму свечане академије, која ће почети у 19.00 часова, учествоваће хор Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“, Етно-група „Катера“, глумци аматери, те ученици паљанских школа и студенти Универзитета у Источном Сарајеву.

Из општинске управе наводе да су и наредних дана планиране манифестације под називом „Пале – родно мјесто Српске“ којима ће на Палама бити обиљежен овај значајан датум.

У петак, 10. јануара, СПКД „Просвјета“ Пале и „Клуб идеја“ припремиће пригодан програм у којем ће наступити културно-умјетничка друштва „Свети Сава“ из Београда и „Братство“ из Војковића, као и Удружење „Светосавље“ са Пала.

Програм ће бити одржан у Културном центру Пале са почетком у 19.00 часова.

За суботу, 11. јануар, Гусларско друштво „Старина Новак“ са Пала припремило је програм посвећен Дану Републике на којем се очекују гости гуслари из Жабљака, Обреновца, Београда и Калиновика.

Планиране су и бесједе специјалних гостију – протојереја ставрофора Дарка Ђога, епског пјесника из Шавника Славка Перошевића и ученице Ђурђине Гајовић, те наступ камерног састава Хора Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Програм ће бити одржан у 19.00 часова у Културном центру на Палама.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

five + 10 =