Сутра почињу дани Филозофског факултета

0
58

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву организоваће низ активности од сутра до уторка, 21. маја, поводом обиљежавања Дана факултета и крсне славе – Светог Јована Богослова.
Сутра у 18.00 часова биће одржана промоција антологије „Ми знамо судбу – антологија српског пјесништва 20. вијека о националном страдању“, саопштено је са Филозофског факултета. 

За петак, 17. мај, планирана је промоција дипломираних студената, мастера и магистара наука са почетком у 11.00 часова у амфитеатру Економског факултета Пале. 

Након тога планирано је отварање изложбе Народног музеја из Лесковца „Ратни пут Моравске дивизије од 1914. до 1918. године“ и промоција истоимене монографије. 

У вечерњим часовима у просторијама Филозофског факултета планирана је јавна трибина „Транзициона правда у свјетлу хашких пресуда“. 

У суботу, 18. маја, у 9.30 часова биће отворен научни скуп „Наука и стварност“, а у 18.00 часова промоција зборника „Српско писано насљеђе и историја средњовјековне Босне и Хума“. 

Четвртог дана манифестације, у понедјељак, 20. маја, биће одржана свечана академија поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве /СПЦ/ у Културном центру Пале, са почетом у 19.00 часова. 

Обиљежавање дана Филозофског факултета биће завршено у уторак, 21. маја, ломљењем славског колача и јавном требином „Битка на Кошарама 1999. године“. 

Обред ломљења славског колача заказан је за 12.00 часова у просторијама факултета.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

eighteen − one =