Sutra počinje Turnir u uličnom basketu “Pale 2018”

0
594

Na Koranu u srijedu 27. juna počinje 15. Turnir u uličnom basketu “Pale 2018” koji je i ove godine uvršten u kalendar međunarodne košarkaške organizacije FIBA.

Turnir će svečano biti otvoren u četvrtak 28. juna u 19.30 časova kada će tradicionalno biti predstavljene sve ekipe.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira postaće bogatiji za 1000 evra i izboriće put na turnir iz serije čelendžer (challenger) u italijanski grad Linjano. Na turniru se očekuje učešče preko 25 ekipa iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i još nekoliko evropskih zemalja.

Osim seniorskog dijela takmičenja, predviđeno je i takmičenje za juniore i djevojke, kao i takmičenje u šutiranju za tri poena i zakucavanjima. I ove godine za sve gostujuće ekipe biće obezbijeđen besplatan smještaj u novim studentskim domovima u Palama.

Tokom godina, na paljanskom turniru se afirmisao veliki broj poznatih košarkaša, a neki od njih su reprezentativci BiH poput Nemanje Gordića, Nikole Gajića, Aleksandra Lazića, Obrada Tomića, Njegoša Sikiraša, legendarnog Aleksandra Damjanovića, mladog reprezentativca Srbije Miloša Koprivice i mnogih drugih. Takođe, možemo se pohvaliti učešćem i velikog broja ekipa iz inostranstva, od kojih je najpoznatija ekipa Zemuna, trenutni klupski šampion svijeta u ovom sportu.

Basket 3 na 3 je jedan od najatraktivnijh sportova čija popularnost na svjetskoj sceni raste iz dana u dan, a premijeru na Olimpijskim igrama imaće u Tokiju 2020. godine.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here